Herpa 1-2 2016

Porsche is weer terug! Sinds lange tijd mag Herpa weer een sportauto uit Stuttgart produceren. De Porsche modellen worden nog dit jaar uitgeleverd en staan in het zogenaamde herfst nieuws. Eerst wordt de 911 Carrera 2 uitgeleverd, de 2S verwacht Herpa in het begin van 2016 te leveren. Tevens dit jaar nog verkrijgbaar zijn twee matt serie modellen en 2 modellen die het beste als spionage modellen kunnen worden betiteld. Dit jaar wordt de nieuwe MAN TGS met een kraan direct achter de cabine en nieuwe lading ook nog uitgeleverd.

De eerste oplage van de NRW “Katastrophenschutz-Fahrzeug” op basis van een Sprinter was snel uitverkocht, als tweede variant kondigt Herpa de “Katastrophenschutz Cell” aan. Verrassend zijn de nieuwe modellen voor tijdperk II en III, waaronder drie verschillende Opel Blitz modellen en een Heinkel. Truck fans komen ook niks te kort als voorbeeld geven wij de bijzondere Joker van Jürgen Brendel, de Scania van ML Transport Silver Surfer en de compleet nieuwe Volvo FH Gl. XL 6×2 van het transportbedrijf Steinle. De zogenaamde Herpa Military serie 1:87 wordt ook weer uitgebreid met 3 nieuwe modellen.

Het Wings programma krijgt een hele aparte nieuwkomer, het eerste Boeing vliegtuig de B&W Model 1 in de schaal 1:87. Het model wordt speciaal gemaakt ter gelegenheid van het in 2016, honderd jarige bestaan van Boeing. Bijzonder is tevens de Boeing 707 Intercontinental in de schaal 1:200. Het 1:72 programma wordt uitgebreid met twee nieuwe vormen. Een Douglas F-15C en een MiG-29, beide met veel details.

Benelux nieuws! De eerst twee maanden van 2016 komt er een mooie verscheidenheid aan modellen welke afkomstig zijn uit de Benelux landen. Zowel in het Herpa programma maar ook exclusief. Voor België hebben wij een Scania Torpedo met 3a kieper van Transport Ceusters uit Laakdal en een MAN TGX met silo oplegger van de Essers Group uit Genk, Essers heeft ook vestigingen in Nederland en Luxemburg. Voor de Nederlandse verzameling komt er een MAN TGX met silo oplegger van N.T.M. uit Nieuw Amsterdam, daarnaast komen er twee modellen van Van den Bosch in een zeer beperkte oplage. In de schaal 1:200 komt een Embraer E190 en een Boeing 777-300ER van de KLM. Voor Luxemburg komt er een Boeing 737-800 Luxair in de schaal 1:500.

Uitgebreidere informatie kunt u lezen in de Herpa tijdschriften, DER MASS:STAB en WINGSWORLD.

De folders kunt u op onze website downloaden, klik hier

Leave a Reply