Herpa nieuws juli & augustus 2015

De zomer begint sportief bij Herpa! Tijdens de Genfer automobiel beurs is de nieuwe Audi R8 voorgesteld en tegelijkertijd het Herpa 1:87 model. Ditzelfde geldt voor de nieuwe Volkswagen Touareg, beide schaal modellen zullen met nog meer details als hun voorganger verschijnen. Een model in schaal 1:43 zit er nog aan te komen.

Niet alleen voor modelauto verzamelaars maar ook voor de modelspoor liefhebber is de gemodificeerde Citroën 2CV een absolute “Highlight”, zelden werd de “Eend” uitgevoerd met een aangebouwde bagage koffer.

Op Nederlandse gebied komt Herpa met een Volvo FH motorwagen aanhanger van het Friese bedrijf Brant Visser, interessant is dat het niet alleen een Nederlands model is maar ook een nieuwe vorm! Naast de prachtige nieuwe Herpa Cars&Trucks modellen komen er in juli ook een aantal nieuwe vitrine kasten. De geliefde vitrines van Herpa komen dan in een nieuwe kleur, zilver. De Liebherr LR1600/2 serie wordt uitgebreid met twee nieuwe transportvarianten.

De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (KLM) bestond vorig jaar 95 jaar en heeft meerdere modellen voorzien van een speciaal 95 jaar logo. Na het grote succes van het vorige model brengt Herpa het tweede model uit ter gelegenheid van dit jubileum. Dit keer een Airbus A330-300 in de schaal 1:500, in dezelfde schaal komt er ook een Fokker 70 KLM Cityhopper. Ter gelegenheid van het 60 jarige bestaan van Lufthansa komt er een Boeing 747-8 in de zogenaamde “retro” uitstraling in de schalen 1:500 en 1:200. Eén van de absolute “Highlights” op Herpa Wings gebied is het vliegtuig van Playboy oprichter Hugh Heffner welke in de jaren 70 onderweg was. Het zwarte vliegtuig met de herkenbare Playboy Bunny op de staart was voorzien van alle luxe, Herpa zet het model om in schaal 1:200. Naast de nieuwe 1:200 vliegtuig modellen biedt Herpa voor het eerst in de geschiedenis een grondplaat aan voor model vliegtuigen in de schaal 1:200. De afmeting van de platen zijn 50 x 50 cm, in één set zitten twee verschillende platen.

Voor al het Herpa juli en augustus nieuws verwijzen wij u graag door naar de folder, klik hier

Leave a Reply